250gr. Bal kabağı (temizledikten sonra tarttım)
8 Adet kare milföy hamuru
Yarım su bardağı şeker
1 Çay kaşığı tarçın
1 Yumurta sarısı
Sosu için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
2-3 Yemek kaşığı süt
1 Paket vanilya
Yapılışı: Fırın torbasına küçük küçük doğranmış bal
kabağını, şekeri koyun. Ağzını bağlayıp, sallayın ve iyice karışmasını
sağlayın. Küçük bir fırın kabına koyup, çatalla birkaç yerinden delin. 180
Dereceli ısıtılmış fırında, şeker eriyene ve bal kabağı iyice yumuşayana kadar
pişirin. Fırından alıp poşetinden çıkarın. Bal kabağını bir kâseye alıp,
tarçını ekleyin ve çatalla iyice ezip püre haline getirin. Hazırlanan bal
kabağı püresini soğutun. Buzları çözdürülmüş 4 adet milföy hamurunun üzerine
bal kabağı püresi koyun. Üzerlerine birer milföy hamuru koyun. Kenarlarından
çatalla bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine bıçakla artı
şeklinde çizikler atın ve 220 dereceli ısıtılmış fırında pişirin. Sos
malzemesini küçük bir kâseye koyup çırpın. Sosu ilk sıcaklığı çıkan, bal
kabaklı milföylerin üzerlerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder