Bal Kabaklı Milföy

 


250gr. Bal kabağı (temizledikten sonra tarttım)

8 Adet kare milföy hamuru

Yarım su bardağı şeker

1 Çay kaşığı tarçın

1 Yumurta sarısı

Sosu için:

Yarım su bardağı pudra şekeri

2-3 Yemek kaşığı süt

1 Paket vanilya

Yapılışı: Fırın torbasına küçük küçük doğranmış bal kabağını, şekeri koyun. Ağzını bağlayıp, sallayın ve iyice karışmasını sağlayın. Küçük bir fırın kabına koyup, çatalla birkaç yerinden delin. 180 Dereceli ısıtılmış fırında, şeker eriyene ve bal kabağı iyice yumuşayana kadar pişirin. Fırından alıp poşetinden çıkarın. Bal kabağını bir kâseye alıp, tarçını ekleyin ve çatalla iyice ezip püre haline getirin. Hazırlanan bal kabağı püresini soğutun. Buzları çözdürülmüş 4 adet milföy hamurunun üzerine bal kabağı püresi koyun. Üzerlerine birer milföy hamuru koyun. Kenarlarından çatalla bastırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine bıçakla artı şeklinde çizikler atın ve 220 dereceli ısıtılmış fırında pişirin. Sos malzemesini küçük bir kâseye koyup çırpın. Sosu ilk sıcaklığı çıkan, bal kabaklı milföylerin üzerlerine gezdirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlar