Hamuru için:
50gr. Margarin
1 Yumurta
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Sosu için
2 Tatlı kaşığı dolusu şeker
1 Tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı su
1 Minik limonun suyu
Çok az zerdeçal
Yapılışı: Margarini eritip, küçük bir kâseye alın ve
1,5-2 saat buzdolabında bekletin. Margarinin altından çıkan suyu atın. Hamur
malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar
koparıp, yuvarlayın ve parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlı kâğıt
serilmiş fırın tepsisine dizip fırında pişirin. Sos malzemelerini küçük bir
tavaya alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Sosu soğutmadan, soğumuş olan
kurabiyelerin ortalarına limonlu sostan koyun. 1-2 Saat dinlendirip servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder