Limon Soslu Kurabiye

 


Hamuru için:

50gr. Margarin

1 Yumurta

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

3 Yemek kaşığı dolusu şeker

1 Çay kaşığı kabartma tozu

1 Paket vanilya

Aldığı kadar un

Sosu için

2 Tatlı kaşığı dolusu şeker

1 Tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası

Yarım su bardağı su

1 Minik limonun suyu

Çok az zerdeçal

Yapılışı: Margarini eritip, küçük bir kâseye alın ve 1,5-2 saat buzdolabında bekletin. Margarinin altından çıkan suyu atın. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayın ve parmağınızla ortalarını çukurlaştırın. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırında pişirin. Sos malzemelerini küçük bir tavaya alıp, sürekli karıştırarak pişirin. Sosu soğutmadan, soğumuş olan kurabiyelerin ortalarına limonlu sostan koyun. 1-2 Saat dinlendirip servis yapın.


Yorumlar