Kremalı Tavuk-Zerdeçallı Makarna

 


2-3 Adet tavuk budu (587gr. kemiklerinden çıkardıktan sonra tarttım, derili olarak küp doğranmış kullandım )

Yarım su bardağı krema (yarım kutu)

Yarım su bardağı rendenin ince yeriyle rendelenmiş kaşar peyniri rendesi

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, köri

Makarnası için:

200gr. Makarna

1 Yemek kaşığı tereyağı

Tu, karabiber, zerdeçal

Yapılışı: Makarnayı haşlayın ve süzün. Tencereye tereyağını koyup eritin. Makarnayı, tuzu, baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Tavuk etini alıp kavurun. Kremayı, baharatları, tuzu ilave edip 1-2 dakika pişirin. Kaşar peyniri rendesini ekleyin. Kaşarlar eriyince ocaktan alın. Zerdeçallı makarna birlikte servis yapın.

 

 


Yorumlar