2-3 Adet tavuk budu (587gr. kemiklerinden çıkardıktan
sonra tarttım, derili olarak küp doğranmış kullandım )
Yarım su bardağı krema (yarım kutu)
Yarım su bardağı rendenin ince yeriyle rendelenmiş
kaşar peyniri rendesi
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, köri
Makarnası için:
200gr. Makarna
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tu, karabiber, zerdeçal
Yapılışı: Makarnayı haşlayın ve süzün. Tencereye
tereyağını koyup eritin. Makarnayı, tuzu, baharatları ilave edip karıştırın ve
ocaktan alın. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırın. Tavuk etini alıp kavurun.
Kremayı, baharatları, tuzu ilave edip 1-2 dakika pişirin. Kaşar peyniri
rendesini ekleyin. Kaşarlar eriyince ocaktan alın. Zerdeçallı makarna birlikte servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder