1 Litre süt
3 Yemek kaşığı pirinç
1 Paket vanilya
1 Su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
Ayrıca:
Nişastayı açmak için 1 çay bardağı süt
Yapılışı: Pirinçleri yeterince suyla, yumuşayana ve
suyunu çekene kadar pişirin. 1 litre sütü ve şekeri ilave edip, bir taşım kaynatın. Nişastayı,1çay bardağı
sütü, vanilya karıştırın. Nişastalı karışıma, sütlü karışımdan birkaç
kepçe koyun ve ılık hale getirin. Sütlaca ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, küçük güveç kaplarına koyun. Fırın
tepsisine güveç kaplarını dizin. Tepsiye 1-2 su bardağı su koyun. Fırında
üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder