Fırında Pankolu Tavuk-Fırında Salçalı Sebze

 


3 Adet tavuk budu (kemiklerinden çıkarılmış ve derili)

Tavuk baharatı (Yusuf Efendi baharatını kullandım)

Panko, yumurta, tuz

Sebzesi için:

1 Büyük kabak (kalınca yarım ay doğranmış)

3 Orta boy patates (fırında patateslik doğranmış)

1 Yemek kaşığı dolusu salça

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Nane, zerdeçal, kimyon

Yapılışı: Sebzesini hazırlamak için hazırlanmış sebzeleri, salçayı, yağı, baharatları, tuzu bir kâseye alıp karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin yarısına sebzeyi koyup yayın. Tavuk baharatını, 1-2 adet yumurtayı çırpın. Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra da pankoya bulayın ve tepsiye koyun. Hazırlanan yemeği fırında pişirin.

 


Yorumlar