3 Adet tavuk budu (kemiklerinden çıkarılmış ve derili)
Tavuk baharatı (Yusuf Efendi baharatını kullandım)
Panko, yumurta, tuz
Sebzesi için:
1 Büyük kabak (kalınca yarım ay doğranmış)
3 Orta boy patates (fırında patateslik doğranmış)
1 Yemek kaşığı dolusu salça
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Nane, zerdeçal, kimyon
Yapılışı: Sebzesini hazırlamak için hazırlanmış
sebzeleri, salçayı, yağı, baharatları, tuzu bir kâseye alıp karıştırın. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsinin yarısına sebzeyi koyup yayın. Tavuk baharatını, 1-2 adet
yumurtayı çırpın. Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra da pankoya bulayın ve
tepsiye koyun. Hazırlanan yemeği fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder