Bisküvili Karamel Soslu Muhallebi


 Muhallebisi için:

65gr. Margarin

Yarım su bardağı un

Çeyrek su bardağı şeker

2, 5 Su bardağı süt

Karamel sosu için:

Yarım su bardağı+çeyrek su bardağı su

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Çeyrek su bardağı şeker

Ayrıca:

Kakaolu pötibör bisküvi

Yarım su bardağı sütle birlikte çırpılmış 1 poşet krem şanti

Yapılışı: Yağı tencereye alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Şekeri, vanilyayı, sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak, göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp mikserle 4-5 dakika çırpın. Muhallebi soğuyunca, çırpılmış krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırpın. Islatılmış küçük bir tepsiye 1 sıra bisküvi dizin. Üzerine muhallebiyi dökün. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Karamel sosunu hazırlamak için, yarım su bardağı suyla nişastayı karıştırın ve tezgâhın üzerinde bekletin. Yanmaz tavaya çeyrek su bardağı şekeri koyun. Sürekli karıştırarak şekeri karamelize edin. Çeyrek su bardağı suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Şeker eriyince, suyla karıştırılmış nişastayı ekleyin ve pişirin. Hazırlanan karamel sosu, muhallebinin üzerine döküp yayın. 4-5 Saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.

 

 


Yorumlar