Muhallebisi için:
65gr. Margarin
Yarım su bardağı un
Çeyrek su bardağı şeker
2, 5 Su bardağı süt
Karamel sosu için:
Yarım su bardağı+çeyrek su
bardağı su
Yarım yemek kaşığı mısır
nişastası
Çeyrek su bardağı şeker
Ayrıca:
Kakaolu pötibör bisküvi
Yarım su bardağı sütle
birlikte çırpılmış 1 poşet krem şanti
Yapılışı: Yağı tencereye alıp
eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Şekeri, vanilyayı, sütü ekleyin.
Sürekli karıştırarak, göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp mikserle 4-5
dakika çırpın. Muhallebi soğuyunca, çırpılmış krem şantiyi ekleyin ve mikserle
çırpın. Islatılmış küçük bir tepsiye 1 sıra bisküvi dizin. Üzerine muhallebiyi dökün.
Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Karamel sosunu hazırlamak için, yarım su
bardağı suyla nişastayı karıştırın ve tezgâhın üzerinde bekletin. Yanmaz tavaya
çeyrek su bardağı şekeri koyun. Sürekli karıştırarak şekeri karamelize edin.
Çeyrek su bardağı suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Şeker
eriyince, suyla karıştırılmış nişastayı ekleyin ve pişirin. Hazırlanan karamel
sosu, muhallebinin üzerine döküp yayın. 4-5 Saat veya 1 gece buzdolabında
bekletin. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder