1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
5 Adet hazır baklavalık yufka
100gr. Tereyağı
Şerbeti için:
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı: Şerbet malzemesini tencereye alıp, kaynatın
ve soğutun. Tereyağını eritin. Baklava yufkalarını aralarına tereyağı sürerek
üst üste koyun. En üstüne de tereyağı sürün. Yarısına ceviz içini serpin.
Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve ortadan ikiye kesin. Üst üste koyup
kare kare dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Hazırlanan baklavayı
fırında pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbetini dökün.
Birkaç saat dinlendirip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder