5 Yufkadan Mini Baklava

 

1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

5 Adet hazır baklavalık yufka

100gr. Tereyağı

Şerbeti için:

1,5 Su bardağı şeker

1,5 Su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: Şerbet malzemesini tencereye alıp, kaynatın ve soğutun. Tereyağını eritin. Baklava yufkalarını aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. En üstüne de tereyağı sürün. Yarısına ceviz içini serpin. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın ve ortadan ikiye kesin. Üst üste koyup kare kare dilimleyin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. Hazırlanan baklavayı fırında pişirin. Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbetini dökün. Birkaç saat dinlendirip servis yapın.

 

Yorumlar