Hamuru için:
400gr. Un
1 Çay kaşığı tuz
Yeteri kadar ılık su
İçi için:
250gr. Ispanak
1 Havuç (rendelenmiş)
4 Taze soğan (ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
Yarım çay bardağı siyah mercimek
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber
Ayrıca:
Hamuru açmak için un ve üzerine içlerine sürmek için
sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele yapışmayan çok
yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerine bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. Ispanağı
ince doğrayın, yıkayın, süzgece alın ve 30 dakika bekletip fazla suyunu
süzdürün. Mercimeği haşlayın, süzün, iyice suyu gidene kadar süzgeçte bekletin.
Ispanağın fazla suyunu sıkıp bir kâseye alın. Diğer harç malzemelerini de,
ıspanağa ekleyin ve karıştırın. Dinlenen hamurdan 9 adet beze yapın. Bezeleri merdaneyle
açıp üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Ispanaklı içten koyup yayın. Rulo şekline getirin
ve içe doğru kıvırıp, gül böreği şekline getirin. Börekleri yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine sıvı yağ gezdirip fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder