Vegan Börek

 


Hamuru için:

400gr. Un

1 Çay kaşığı tuz

Yeteri kadar ılık su

İçi için:

250gr. Ispanak

1 Havuç (rendelenmiş)

4 Taze soğan (ince doğranmış)

Maydanoz (ince doğranmış)

Yarım çay bardağı siyah mercimek

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Ayrıca:

Hamuru açmak için un ve üzerine içlerine sürmek için sıvı yağ

Yapılışı: Hamur malzemesinden, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerine bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. Ispanağı ince doğrayın, yıkayın, süzgece alın ve 30 dakika bekletip fazla suyunu süzdürün. Mercimeği haşlayın, süzün, iyice suyu gidene kadar süzgeçte bekletin. Ispanağın fazla suyunu sıkıp bir kâseye alın. Diğer harç malzemelerini de, ıspanağa ekleyin ve karıştırın. Dinlenen hamurdan 9 adet beze yapın. Bezeleri merdaneyle açıp üzerlerine sıvı yağ gezdirin. Ispanaklı içten koyup yayın. Rulo şekline getirin ve içe doğru kıvırıp, gül böreği şekline getirin. Börekleri yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine sıvı yağ gezdirip fırında pişirin.

 


Yorumlar