Taze Barbunya Köftesi:
1 Yumurta
1 Su bardağı taze barbunya içi
1 Küçük kırmızı soğan
4 diş sarımsak
1 Küçük boy taze soğan (ince doğranmış)
Maydanoz (ince doğranmış)
1 Közlenmiş kapya biberi
Yarım küçük boy havuç
2 Yemek kaşığı tepeleme un
2 Yemek kaşığı tepeleme galeta unu
1 Kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Kırmızı toz
biber, isot, kimyon
Yapılışı: Taze barbunyayı haşlayın, soğuk sudan geçirin,
soğutun. Taze barbunyayı, yumurtayı, havucu, kırmızı soğanı, sarımsakları, közlenmiş
kapya biberini, rondoya koyup püre haline getirin. Bir kâseye püreyi aktarın. Geri
kalan malzemeleri de ilave edip yoğurun. Yuvarlak şekiller verin ve kızdırılmış
yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Fırında Sebze:
1 Büyük havuç
1 Büyük kereviz
2 Orta boy patates
1 Kabak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot, kekik
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın, istediğiniz
şekilde doğrayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyun. Yağı, baharatları, tuzu
ilave edin ve karıştırın. Sebzeleri fırında pişirin. Servis tabağına alıp,
üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder