Hamuru için:
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
1,5 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı yumuşak margarin
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Kıymalı iç için:
200gr. Kemiksiz ve yağlı et
1 Soğan
1 Yeşil biber
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca: Süzme peynir
Üzeri için:
Yarım yemek kaşığı pekmez
1 Yemek kaşığı su
Susam
Yapılışı: Şekeri, suyu, sütü, mayayı yoğurma kabına
alıp karıştırın. Sıvı yağı ilave edip karıştırın. Unu, margarini, tuzu ekleyin.
Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2
misli kabarana kadar bekletin. Kıymalı harcı hazırlamak için, eti küçük küçük
doğrayıp rondodan geçirin. Temizlenip yıkanmış iri doğranmış soğanı, yeşil
biberi de ilave edip rondodan geçirin. Doğranmış maydanozu, baharatları, tuzu
ekleyip rondodan geçirin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun ve 10 adet beze yapın. Bezelerin
5 tanesinin içine, süzme peynir koyup yuvarlak şekiller verin. Bir kâsede yarım
yemek kaşığı pekmezi, 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Poğaçaların üzerlerini
önce pekmezli suya batırın. Sonra da susama bulayın. Hazırlanan simit
poğaçaları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Kıymalı pideleri hazırlamak
için, bezelerden birini tezgâhın üzerine koyun. Elinizle biraz açıp üzerine
kıymalı harçtan koyun ve yayın. Kapalı pide şekli verin. Pideleri de tepsiye
dizin. Üzerlerine fırçayla su sürüp susam serpin. 20-25 Dakika tepsi mayası
verdirin ve fırında pişirin. Yumuşacık olmaları için, fırından alınca tepsinin
üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana dek bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder