Pastane işi Simit Poğaça-Susamlı Kıymalı Pide

 




Hamuru için:

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

1,5 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı yumuşak margarin

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket ınstant maya

Aldığı kadar un

Kıymalı iç için:

200gr. Kemiksiz ve yağlı et

1 Soğan

1 Yeşil biber

Maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Ayrıca: Süzme peynir

Üzeri için:

Yarım yemek kaşığı pekmez

1 Yemek kaşığı su

Susam

Yapılışı: Şekeri, suyu, sütü, mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Sıvı yağı ilave edip karıştırın. Unu, margarini, tuzu ekleyin. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin ve 2 misli kabarana kadar bekletin. Kıymalı harcı hazırlamak için, eti küçük küçük doğrayıp rondodan geçirin. Temizlenip yıkanmış iri doğranmış soğanı, yeşil biberi de ilave edip rondodan geçirin. Doğranmış maydanozu, baharatları, tuzu ekleyip rondodan geçirin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun ve 10 adet beze yapın. Bezelerin 5 tanesinin içine, süzme peynir koyup yuvarlak şekiller verin. Bir kâsede yarım yemek kaşığı pekmezi, 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Poğaçaların üzerlerini önce pekmezli suya batırın. Sonra da susama bulayın. Hazırlanan simit poğaçaları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Kıymalı pideleri hazırlamak için, bezelerden birini tezgâhın üzerine koyun. Elinizle biraz açıp üzerine kıymalı harçtan koyun ve yayın. Kapalı pide şekli verin. Pideleri de tepsiye dizin. Üzerlerine fırçayla su sürüp susam serpin. 20-25 Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında pişirin. Yumuşacık olmaları için, fırından alınca tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana dek bu şekilde bekletin.

 

 


Yorumlar