125gr.
Tereyağı
Çeyrek çay
bardağı sıvı yağ
Yarım su
bardağı pudra şekeri
Yarım su
bardağı mısır nişastası
Yarım paket
vanilya
2 Tatlı
kaşığı dolusu kakao
Aldığı kadar
un
Yapılışı: Tereyağını eritin ve buzdolabında 2 saat
bekletin. Tereyağını yoğurma kabına alın (tereyağını koyduğunuz kâsede beyaz
bir sıvı kalırsa kullanmayın atın). Un hariç, tüm malzemeyi tereyağına ilave
edip karıştırın. Unu da ekleyip, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan parçalar koparın ve yuvarlak şekiller verin. Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye dizin. İsterseniz üzerlerine badem içi batırın. Kurabiyeleri fırında
pişirin. Kurabiyeleri fırından alınca üzerlerine pudra şekeri eleyin. Un
kurabiyesini, 1 gece beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder