Diyet Kahvaltı Tarifleri 8

 







Yulaflı Omlet- Köz Biberli Pesto Soslu Ekmek

 

Yulaflı Omlet:

1 Yumurta

2 yemek kaşığı dolusu yulaf ezmesi

1 Taze soğan (ince doğranmış)

Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)

3 Yemek kaşığı su

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

1 Tatlı kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Yağ hariç tüm malzemeyi karıştırın ve bir süre bekletin. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın. Yulaflı karışımı tavaya döküp yayın. Tavada arkalı önlü pişirin.

 

Köz Biberli Pesto Soslu Ekmek:

1 Dilim tam buğday unlu tost ekmeğinin üzerine, 1 tatlı kaşığı hazır pesto sosu sürdüm.  Üzerine küçük küp doğranmış közlenmiş kapya biberi koydum. 30gr. Süzme peyniri koydum.


Köz Biberli Kabaklı Diyet Sandviç

 

Birkaç dilim kabağı 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kızartın. 2 dilim Tam buğdaylı tost ekmeğinin arasına sırasıyla kabak, küçük küp kesilmiş közlenmiş kırmızı kapya biberi, 30gr. beyaz peynir, karabiber, pul biber, tuz, kekik serpin.


Diyet Sebzeli Omlet

 

Minik küp doğranmış havucu, minik küp doğranmış kırmızı soğanı, sıvı yağı tavaya alın ve sebzeleri soteleyin. Minik küp doğranmış kırmızı kapya biberini, ince doğranmış ıspanağı ilave edip soteleyin. Bir kâseye yumurtaları, tuzu, karabiberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, isotu, kekiği koyun. Sotelenmiş sebzeleri de ilave edin ve karıştırın. Ufalanmış süzme peyniri ekleyip karıştırın. Tavaya yumurtalı karışımı alıp pişirin.


Köz Biberli Sandviç-Diyet Sebzeli Omlet

 

Köz Biberli Sandviç:

Bir dilim tam buğdaylı tost ekmeğinin üzerine, 30gr. Sarımsaklı krem peynir sürdüm (sade krem peynir sürebilirsiniz). Sırasıyla üzerine 2 dilim hindi füme, közlenmiş küp kesilmiş kırmızı kapya biberi, bir yaprak marul koydum. Üzerine bir dilim tam buğdaylı tost ekmeği koydum.

 

Diyet Sebzeli Omlet:

Az sıvı yağda şerit kesilmiş havucu soteleyin. Şerit kesilmiş kabağı ekleyip sotelemeye devam edin. Küçük kesilmiş taze soğanları ilave edip soteleyin. Bir kâseye yumurtaları kırıp tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, isot, kekik ilave edin ve çırpın. Tavadaki sebzelerin üzerine yumurtayı dökün ve pişirin.


Peynirli Omlet

 

2 Yumurta

2 Yemek kaşığı su

Birkaç dal maydanoz (ince doğranmış)

Beyaz peynir veya kaşar peyniri rendesi

1 Tatlı kaşığı tereyağı veya margarin

Tuz, karabiber

Yapılışı: Maydanozla peyniri karıştırıp, bir kenarda bekletin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarısına 2 yemek kaşığı su, tuz, karabiber ilave edip çırpın. Yumurta aklarına 1 fiske tuz ekleyip, mikserle katı kar yapın. Yumurta karının yarısını, yumurta sarılarına koyup söndürmeden karıştırın. Kalan yumurta karını da ekleyip söndürmeden karıştırın. Yağı tavaya alıp eritin. Hazırlanan yumurtayı tavaya koyun ve altını pişirin. Ters çevirip, yarısına maydanozlu peyniri koyun. Altı pişince Omletin yarısını peynirin üzerine kapatın. 1-2 Dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

 

Diyet Sebzeli Krep Omlet

 

2 Yumurta  

Küçük bir parça havuç (rendelenmiş)

Küçük bir parça kabak (rendelenmiş)

1 Taze soğan (ince doğranmış)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot, kekik

Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırın. 1 Tatlı kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın. Yumurtalı sebzeli karışımı tavaya döküp yayın. Altını pişirin ve diğer tarafını çevirin. Üzerine süzme peyniri koyun. Pişince omletin bir yarısını, diğer yarısının üzerine kapatın. Ocaktan alıp servis yapın.


Yorumlar