Hamuru için:
250gr. Margarin
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
Ayrıca:
File yer fıstığı, pudra şekeri, kakao, damla çikolata,
yumurta akı
Yapılışı: Margarini eritin ve küçük bir kâseye alıp, 2
saat buzdolabında bekletin. Yoğurma kabına margarini koyun, margarinin altından
çıkan suyu kullanmayın atın. Un hariç tüm malzemeyi margarine ilave edip
karıştırın. Unu da ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan
parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Kurabiyelerin bazılarının üzerlerini,
yumurta akına ve file yer fıstığına batırıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizin. Bazılarının üzerlerine damla çikolata batırın. Bazılarının her yerini
pudra şekeri ve kakao karışımına bulayın. Küçük pet şişe kapağının ağzını
kakaoya bulayın. Bazı kurabiyelerin üzerlerine kakaoya bulanmış kapakları
batırıp çıkarın. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder