Bir Hamurdan 4 Kurabiye

 


Hamuru için:

250gr. Margarin

1 Yumurta

3 Yemek kaşığı süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı pudra şekeri

1 Çay bardağı toz şeker

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Aldığı kadar un

Ayrıca:

File yer fıstığı, pudra şekeri, kakao, damla çikolata, yumurta akı

Yapılışı: Margarini eritin ve küçük bir kâseye alıp, 2 saat buzdolabında bekletin. Yoğurma kabına margarini koyun, margarinin altından çıkan suyu kullanmayın atın. Un hariç tüm malzemeyi margarine ilave edip karıştırın. Unu da ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin. Kurabiyelerin bazılarının üzerlerini, yumurta akına ve file yer fıstığına batırıp, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Bazılarının üzerlerine damla çikolata batırın. Bazılarının her yerini pudra şekeri ve kakao karışımına bulayın. Küçük pet şişe kapağının ağzını kakaoya bulayın. Bazı kurabiyelerin üzerlerine kakaoya bulanmış kapakları batırıp çıkarın. Hazırlanan kurabiyeleri fırında pişirin.

 

 


Yorumlar