Balkabaklı Muhallebili Kup


 

Muhallebisi için:

2 Yemek kaşığı şeker

2 Yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı mısır nişastası

3 Su bardağı süt

1 Poşet krem şanti

Balkabaklı karışım için:

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı su

500gr. Balkabağı (kabak temizlendikten sonra ölçüldü)

Yapılışı: Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpın ve buzdolabına kaldırın. Temizlenmiş ve yıkanmış bal kabağını ince küçük küçük doğrayıp tencereye alın. 1 Su bardağı suyu, 1 su bardağı şekeri de tencereye koyun. Üzerine kapak kapatıp, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabağı rondo da püre haline getirip soğutun.  Krem şanti ve süt hariç tüm muhallebi malzemesini tencereye alın. 2,5 Su bardağı süt ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuyunca içine çırpılmış krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın. Kâselere bir kat bal kabağı püresi, 1 kat muhallebi koyun. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapın.

Yorumlar