Muhallebisi için:
2 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
3 Su bardağı süt
1 Poşet krem şanti
Balkabaklı karışım için:
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı su
500gr. Balkabağı (kabak temizlendikten sonra ölçüldü)
Yapılışı: Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpın
ve buzdolabına kaldırın. Temizlenmiş ve yıkanmış bal kabağını ince küçük küçük
doğrayıp tencereye alın. 1 Su bardağı suyu, 1 su bardağı şekeri de tencereye
koyun. Üzerine kapak kapatıp, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Kabağı rondo
da püre haline getirip soğutun. Krem
şanti ve süt hariç tüm muhallebi malzemesini tencereye alın. 2,5 Su bardağı süt
ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuyunca içine çırpılmış
krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın. Kâselere bir kat bal kabağı püresi,
1 kat muhallebi koyun. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında birkaç
saat bekletip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder