Balkabağı Püreli Kek


Hamuru için:

2 yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Yemek kaşığı kakao

1,5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

1 Fiske tuz

Ceviz içi

Balkabağı püresi için:

500gr. Temizlenmiş küçük ince doğranmış balkabağı (temizledikten sonra ölçtüm)

1 Su bardağı su

1 Su bardağı şeker

Yapılışı: Balkabağı püresini hazırlamak için bir su bardağı suyu, bir su bardağı şekeri, küçük bir tencereye alın. Balkabağını da tencereye koyun. Üzerine kapak kapatarak yumuşayana kadar pişirin ve rondo da püre haline getirin. Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla şekeri bir kâseye alıp çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, 1 fiske tuzu ilave edip karıştırın. Kek hamurunun bir kısmını ayırıp, yağlanmış uygun bir tepiye dökün. Ayırdığınız kek hamuruna kakaoyu, az sütü ekleyip karıştırın. Kakaolu keki de beyaz kekin üzerine dökün.  Üzerine iri ceviz içi parçaları koyun ve fırında pişirin. Hazırlanan balkabağı püresini kekin üzerine sürün. Üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.

 


Yorumlar