Hamuru için:
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Fiske tuz
Ceviz içi
Balkabağı püresi için:
500gr. Temizlenmiş küçük ince doğranmış balkabağı (temizledikten
sonra ölçtüm)
1 Su bardağı su
1 Su bardağı şeker
Yapılışı: Balkabağı püresini hazırlamak için bir su
bardağı suyu, bir su bardağı şekeri, küçük bir tencereye alın. Balkabağını da
tencereye koyun. Üzerine kapak kapatarak yumuşayana kadar pişirin ve rondo da
püre haline getirin. Kek hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla şekeri bir
kâseye alıp çırpın. Sütü, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma
tozunu, vanilyayı, 1 fiske tuzu ilave edip karıştırın. Kek hamurunun bir
kısmını ayırıp, yağlanmış uygun bir tepiye dökün. Ayırdığınız kek hamuruna
kakaoyu, az sütü ekleyip karıştırın. Kakaolu keki de beyaz kekin üzerine dökün. Üzerine iri ceviz içi parçaları koyun ve fırında
pişirin. Hazırlanan balkabağı püresini kekin üzerine sürün. Üzerine hindistan
cevizi rendesi serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder