Alman Pastası

 

Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım çay bardağı ılık süt

Yarım çay bardağı ılık su

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Limon kabuğu rendesi

Yarım paket ınstant maya

Aldığı kadar un

Kreması için:

1,5 Su bardağı süt

Çeyrek su bardağı şeker

1,5 Tepeleme yemek kaşığı un

Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Üzeri için:

Pudra şekeri

Yapılışı: Kremasını hazırlamak için; çırpılmış krem şanti hariç, tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırın. Sürekli karıştırarak pişirin.  Krema soğuyunca içine, krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın. Hazırlanan kremayı buzdolabına kaldırın. Hamurunu hazırlamak için; tüm sıvı malzemesini, şekeri ve mayayı bir kâseye alıp karıştırın. Unu, limon kabuğu rendesini ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Hamura içi boş poğaça şekilleri verin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.15-20 Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında pişirin. Fırından alıp soğutun. Boydan ikiye kesip, içlerine krema doldurun. Üzerlerine pudra şekeri eleyin.

 

 

 


Yorumlar