Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Limon kabuğu rendesi
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Kreması için:
1,5 Su bardağı süt
Çeyrek su bardağı şeker
1,5 Tepeleme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Kremasını hazırlamak için; çırpılmış krem
şanti hariç, tüm malzemeyi küçük bir tencereye alıp karıştırın. Sürekli
karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca
içine, krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın. Hazırlanan kremayı
buzdolabına kaldırın. Hamurunu hazırlamak için; tüm sıvı malzemesini, şekeri ve
mayayı bir kâseye alıp karıştırın. Unu, limon kabuğu rendesini ilave edin. Ele
yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli
kabarana kadar bekletin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan mandalina
büyüklüğünde parçalar koparın. Hamura içi boş poğaça şekilleri verin. Yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye dizin.15-20 Dakika tepsi mayası verdirin ve fırında
pişirin. Fırından alıp soğutun. Boydan ikiye kesip, içlerine krema doldurun.
Üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder