Hamuru için:
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Aldığı kadar un, tuz
İçi için:
Soğan (piyazlık doğranmış kırmızı soğan kullandım)
Sıvı yağ, tuz
Az kekik, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: İç malzemesini bir kâseye koyup karıştırın.
Ayrı bir kâsede de hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir yoğurun.
Hamurdan 5 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdane ve unla açın. Üzerlerine
baharatlı soğanı serpin (soğanı kavurmadım çiğden kullandım ve harca yağı biraz
değdirdim). Börekleri gül böreği şeklinde sarın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizip fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder