Soğanlı El Açması Börek

 


Hamuru için:

1 Yumurta

3 Yemek kaşığı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı yoğurt

1 Çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

Soğan (piyazlık doğranmış kırmızı soğan kullandım)

Sıvı yağ, tuz

Az kekik, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Ayrıca: Sıvı yağ

Yapılışı: İç malzemesini bir kâseye koyup karıştırın. Ayrı bir kâsede de hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir yoğurun. Hamurdan 5 adet beze hazırlayın. Bezeleri merdane ve unla açın. Üzerlerine baharatlı soğanı serpin (soğanı kavurmadım çiğden kullandım ve harca yağı biraz değdirdim). Börekleri gül böreği şeklinde sarın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip fırında pişirin.

 


Yorumlar