125gr. Tereyağı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı: Tereyağını eritin ve buzdolabında 2 saat
bekletin. Tereyağını yoğurma kabına alın (tereyağını koyduğunuz kâsede beyaz
bir sıvı kalırsa kullanmayın atın). Un hariç, tüm malzemeyi tereyağına ilave
edip karıştırın. Unu da ekleyip, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru
ikiye ayırıp, 1 tanesini fitil şekline getirin. Üzerine çatalla şekil verip
dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde
hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzeri beyaz kalacak şekilde fırında pişirin. Kurabiyeler
soğuyunca üzerlerine pudra şekeri eleyin. Un kurabiyesini, 1 gece beklettikten
sonra tüketirseniz daha lezzetli oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder