Pastane İşi Un Kurabiyesi

 


125gr. Tereyağı

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı mısır nişastası

Yarım paket vanilya

Aldığı kadar un

Yapılışı: Tereyağını eritin ve buzdolabında 2 saat bekletin. Tereyağını yoğurma kabına alın (tereyağını koyduğunuz kâsede beyaz bir sıvı kalırsa kullanmayın atın). Un hariç, tüm malzemeyi tereyağına ilave edip karıştırın. Unu da ekleyip, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp, 1 tanesini fitil şekline getirin. Üzerine çatalla şekil verip dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzeri beyaz kalacak şekilde fırında pişirin. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri eleyin. Un kurabiyesini, 1 gece beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli oluyor.

 


Yorumlar