125gr. Tereyağı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
2 Tatlı kaşığı dolusu kakao
Aldığı kadar un
Ayrıca: Ahududu marmeladı
Yapılışı: Tereyağını eritin ve buzdolabında 2 saat
bekletin. Tereyağını yoğurma kabına alın (tereyağını koyduğunuz kâsede beyaz
bir sıvı kalırsa kullanmayın atın). Un hariç, tüm malzemeyi tereyağına ilave
edip karıştırın. Unu da ekleyip, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan
küçük parçalar koparın ve yuvarlak şekiller verin. Ortalarını parmağınızla
çukurlaştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan kurabiyeleri
fırında pişirin. Kurabiyeler soğuyunca üzerlerine pudra şekeri eleyin. Ortalarına
marmelat koyun. Un kurabiyesini, 1 gece beklettikten sonra tüketirseniz daha
lezzetli oluyor.
Yorumlar
Yorum Gönder