Etli Patatesli Gözleme

 


1 Su bardağı ılık su

Çeyrek su bardağı ılık süt

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

Aldığı kadar un

İçi için:

200gr. Kemiksiz küçük doğranmış et

1 Soğan (küçük küp doğranmış)

1 Patates (haşlanmış küçük küp doğranmış)

Yarım yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, isot

Kırmızı toz biber

Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı hamur yoğurun ve üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Sıvı yağı tavaya alıp kızdırın. Eti ve soğanı ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Patatesi, baharatları, tuzu koyup kavurun ve harcı soğutun. Hamurdan bezeler yapın. Bezeleri merdaneyle açın. İçlerine etli harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Gözlemeleri yanmaz tavada veya sacda (ben sacda pişiriyorum) pişirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün.

 


Yorumlar