1 Su bardağı ılık su
Çeyrek su bardağı ılık süt
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya (5gr.)
Aldığı kadar un
İçi için:
200gr. Kemiksiz küçük doğranmış et
1 Soğan (küçük küp doğranmış)
1 Patates (haşlanmış küçük küp doğranmış)
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber, isot
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Hamur malzemesinden mayalı hamur yoğurun ve
üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Sıvı yağı
tavaya alıp kızdırın. Eti ve soğanı ilave edip kavurun. Salçayı ekleyip
kavurun. Patatesi, baharatları, tuzu koyup kavurun ve harcı soğutun. Hamurdan
bezeler yapın. Bezeleri merdaneyle açın. İçlerine etli harçtan koyun ve yarım
ay şeklinde kapatın. Gözlemeleri yanmaz tavada veya sacda (ben sacda
pişiriyorum) pişirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün.
Yorumlar
Yorum Gönder