Biberiyeli Tavuk ve Patlıcan Kızartması

 


Patlıcan kızartmasını hazırlamak için, patlıcanların başlarını temizleyin. Alacalı soyup, halka halka dilimleyin. Tuzlu suda bir süre bekletin. Patlıcanları yıkayın ve fazla sularını hafifçe sıkın. Döküm tavaya az sıvı yağ koyup altlarını kızartın. Patlıcanları çevireceğiniz zaman üzerlerine az sıvı yağ gezdirip çevirin ve üzerlerini de kızartın. Biberiyeli tavuğu hazırlamak için sıvı yağı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, isotu, pul biberi, kekiği, kimyonu, kuru biberiyeyi karıştırın. Tavuk butlarını kemiklerinden ayırın. Tavuk etlerinin üzerlerine  (tavuk etlerini derili kullandım) fırçayla baharatlı yağdan sürün. Döküm tavada yüksek ateşte, yağ kullanmadan arkalı önlü kızartın.


Yorumlar