Patlıcan kızartmasını hazırlamak için, patlıcanların
başlarını temizleyin. Alacalı soyup, halka halka dilimleyin. Tuzlu suda bir
süre bekletin. Patlıcanları yıkayın ve fazla sularını hafifçe sıkın. Döküm
tavaya az sıvı yağ koyup altlarını kızartın. Patlıcanları çevireceğiniz zaman
üzerlerine az sıvı yağ gezdirip çevirin ve üzerlerini de kızartın. Biberiyeli
tavuğu hazırlamak için sıvı yağı, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, isotu,
pul biberi, kekiği, kimyonu, kuru biberiyeyi karıştırın. Tavuk butlarını
kemiklerinden ayırın. Tavuk etlerinin üzerlerine (tavuk etlerini derili kullandım) fırçayla
baharatlı yağdan sürün. Döküm tavada yüksek ateşte, yağ kullanmadan arkalı önlü
kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder