Baklava Tadında Cevizli Kurabiye

 

Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt

3 Yemek kaşığı şeker

2 Yemek kaşığı yoğurt

Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için:

1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi

5 Yemek kaşığı şeker

Ayrıca:

60gr. Tereyağı

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru eşit 2 parçaya kesin. Hamurun birini merdaneyle açıp tepsiye koyun. Tereyağını eritin ve yarısını tepsideki hamurun üzerine sürün. Cevizle, 5 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir kâsede karıştırın. Şekerli cevizi tepsideki hamurun üzerine serpin. Diğer hamuru da, aynı şekilde ve boyutta merdaneyle açın ve tepsideki hamurun üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Üzerine kalan tereyağını sürün ve fırında pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

 


Yorumlar