Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
3 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Su bardağı dövülmüş ceviz içi
5 Yemek kaşığı şeker
Ayrıca:
60gr. Tereyağı
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak
bir hamur yoğurun. Hamuru eşit 2 parçaya kesin. Hamurun birini merdaneyle açıp
tepsiye koyun. Tereyağını eritin ve yarısını tepsideki hamurun üzerine sürün.
Cevizle, 5 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir kâsede karıştırın. Şekerli cevizi
tepsideki hamurun üzerine serpin. Diğer hamuru da, aynı şekilde ve boyutta
merdaneyle açın ve tepsideki hamurun üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla
hafifçe bastırın. Üzerine kalan tereyağını sürün ve fırında pişirin. Soğuyunca
dilimleyip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder