Tavuk Nugget-Kabak Kızartması


2 Tavuk budunun eti (derisiz)

2 Küçük patates

1 Soğan

1 Yumurta

2 Tepeleme yemek kaşığı un

1 Tatlı kaşığı kajun patates baharatı (İnci marka)

Tuz, karabiber, pul biber

Kırmızı toz biber, isot

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı: Patatesi ve soğanı temizleyip yıkayın. Yağ hariç tüm malzemeyi rondoya koyup, köfte hamuru kıvamına gelene dek, rondodan geçirin. Yuvarlak şekiller ve kızdırılmış yağda kızartın.

 

Kabak Kızartması

 

1 Kabak

50gr. Un

1 Yumurta

Tuz, karabiber

Pul biber, kekik

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı: Kabağı temizleyin, yıkayın, ince halka halka dilimleyin. Kabağa tuz ekleyip, bir süre bekletip, yıkayın ve fazla suyunu hafifçe sıkın. Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurtanın akını mikserle katı kar haline getirin. Kabağa baharatları, tuzu, yumurta sarısını, unu ilave edip karıştırın. Katı kar halindeki yumurta akını da ilave edip karıştırın. Kızdırılmış yağa yarımşar yemek kaşığı, kabaklı karışımdan koyup kızartın.

 

 

 

Yorumlar