2 Tavuk budunun eti
(derisiz)
2 Küçük patates
1 Soğan
1 Yumurta
2 Tepeleme yemek kaşığı
un
1 Tatlı kaşığı kajun
patates baharatı (İnci marka)
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, isot
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Patatesi ve
soğanı temizleyip yıkayın. Yağ hariç tüm malzemeyi rondoya koyup, köfte hamuru
kıvamına gelene dek, rondodan geçirin. Yuvarlak şekiller ve kızdırılmış yağda
kızartın.
Kabak Kızartması
1 Kabak
50gr. Un
1 Yumurta
Tuz, karabiber
Pul biber, kekik
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Kabağı
temizleyin, yıkayın, ince halka halka dilimleyin. Kabağa tuz ekleyip, bir süre
bekletip, yıkayın ve fazla suyunu hafifçe sıkın. Yumurtanın akını ve sarısını
ayırın. Yumurtanın akını mikserle katı kar haline getirin. Kabağa baharatları,
tuzu, yumurta sarısını, unu ilave edip karıştırın. Katı kar halindeki yumurta
akını da ilave edip karıştırın. Kızdırılmış yağa yarımşar yemek kaşığı, kabaklı
karışımdan koyup kızartın.
Yorumlar
Yorum Gönder