Revani

 


Hamuru için:

2 Yumurta

Yarım su bardağı irmik

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

Şerbeti için:

1,5 Su bardağı şeker

1,5 Su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

Hindistan cevizi rendesi

 

Yapılışı: Şerbetini hazırlamak için, tüm şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğutun. Hamurunu hazırlamak için şekerle yumurtaları mikserle iyice çırpın. Yağı, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın. Revani hamurunu yağlanmış küçük bir fırın kabına veya muffin kalıbına dökün ve fırında pişirin. Revaniyi fırından alıp, sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince üzerine hindistan cevizi rendesi serpin. 


Yorumlar