Tavuk Döneri:
3 Küçük boy tavuk budu
Sosu için:
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı süt
1 Yemek kaşığı salça
1 Soğanın suyu
Birkaç diş sarımsak
(rendelenmiş)
Karabiber, pul
biber, isot
Kırmız toz biber,
tuz, kekik
Ayrıca: Sıvı yağ
Yapılışı: Tavuk
butlarını zedelemeden ve derilerini çıkarmadan (derilerini de kullandım)
kemiklerinden ayırın. Tuz hariç, tüm sos malzemesini bir kâseye koyup
karıştırın. Streç folyonun üzerine 1 tavuk budunu koyun. Üzerine sostan koyup
yayın. Diğer 2 tavuk budunu da aralarına sostan sürerek, streç folyonun
üzerindeki tavuk budunun üzerine koyun. Üzerine kalan sosu sürün. Rulo şeklinde
streç folyoya sarın. 1 Gece buzdolabında bekletin. Folyodan çıkarıp dilimleyin.
Tavaya döner, tuz, bir miktar sıvı yağ koyup döneri pişirin.
Fırında Baharatlı
Patates:
Patatesleri soyun,
yıkayın, dilimleyin ve bir kâseye alın. Patateslere tuz, sıvı yağ, karabiber,
pul biber, isot, kırmızı toz biber, kekik, nane, soğan tozu ilave edip
karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye, baharatlı patatesleri koyup yayın ve
fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder