Tavuk Döneri- Fırında Baharatlı Patates


 

Tavuk Döneri:

 

3 Küçük boy tavuk budu

Sosu için:

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı süt

1 Yemek kaşığı salça

1 Soğanın suyu

Birkaç diş sarımsak (rendelenmiş)

Karabiber, pul biber, isot

Kırmız toz biber, tuz, kekik

Ayrıca: Sıvı yağ

Yapılışı: Tavuk butlarını zedelemeden ve derilerini çıkarmadan (derilerini de kullandım) kemiklerinden ayırın. Tuz hariç, tüm sos malzemesini bir kâseye koyup karıştırın. Streç folyonun üzerine 1 tavuk budunu koyun. Üzerine sostan koyup yayın. Diğer 2 tavuk budunu da aralarına sostan sürerek, streç folyonun üzerindeki tavuk budunun üzerine koyun. Üzerine kalan sosu sürün. Rulo şeklinde streç folyoya sarın. 1 Gece buzdolabında bekletin. Folyodan çıkarıp dilimleyin. Tavaya döner, tuz, bir miktar sıvı yağ koyup döneri pişirin.

 

Fırında Baharatlı Patates:

Patatesleri soyun, yıkayın, dilimleyin ve bir kâseye alın. Patateslere tuz, sıvı yağ, karabiber, pul biber, isot, kırmızı toz biber, kekik, nane, soğan tozu ilave edip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye, baharatlı patatesleri koyup yayın ve fırında pişirin.

 


Yorumlar