200gr. Semizotu
(temizledikten sonra tarttım ve ince doğradım)
1 Küçük soğan (küçük küp
kesilmiş)
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı tel
şehriye
1 Yumurta
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber, nane
Yapılışı: Tereyağında
soğanı kavurun. Semizotunu ekleyip karıştırın. Yeterince su ilave edin.
Çorbanın pişmesine yakın şehriyeyi katıp karıştırın. Yoğurdu, unu, yumurtayı
küçük bir kâseye alıp çırpın. Şehriyeler pişince, çorbadan birkaç kepçe alıp,
yoğurtlu karışıma ekleyin ve ılıştırın. Karışımı çorbaya ilave edip karıştırın.
Baharatları koyup, 1 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Ocaktan alınca tuzunu
ilave edin.
Yorumlar
Yorum Gönder