Kirazlı Muffin

 


 

Hamuru için:

1 Yumurta

1 Çay bardağından 1 parmak eksik esmer şeker

Yarım çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 Paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

4 Tepeleme yemek kaşığı un

Ayrıca:

200 Grama yakın kiraz (188gr. kirazları yıkayıp, temizleyip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra tarttım)

1 Yemek kaşığı esmer şeker

Limon kabuğu rendesi

Bir miktar limon suyu

Üzeri için:

6 Çay kaşığı dolusu kavrulmuş ince çekilmiş fındık içi

Yapılışı: Kirazı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, 1 yemek kaşığı esmer şekeri tavaya alın. Kirazları fazla öldürmeden pişirin ve soğutun. Muffin hamurunu hazırlamak için, şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. Yoğurdu, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Altılı muffin kalıbına birer tane kâğıt kalıp koyun. Kalıplara bir miktar muffin hamurundan koyun. Üzerlerine kirazlı karışımı eşit şekilde koyun. Kalan hamuru da üzerlerine dökün. Birer çay kaşığı çekilmiş fındık koyun üzerlerine ve fırında pişirin.

 


Yorumlar