Hamuru için:
1 Yumurta
1 Çay bardağından 1
parmak eksik esmer şeker
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı
yağ
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
4 Tepeleme yemek kaşığı
un
Ayrıca:
200 Grama yakın kiraz
(188gr. kirazları yıkayıp, temizleyip, çekirdeklerini çıkardıktan sonra
tarttım)
1 Yemek kaşığı esmer
şeker
Limon kabuğu rendesi
Bir miktar limon suyu
Üzeri için:
6 Çay kaşığı dolusu
kavrulmuş ince çekilmiş fındık içi
Yapılışı: Kirazı, limon
suyunu, limon kabuğu rendesini, 1 yemek kaşığı esmer şekeri tavaya alın.
Kirazları fazla öldürmeden pişirin ve soğutun. Muffin hamurunu hazırlamak için,
şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. Yoğurdu, yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Altılı muffin kalıbına
birer tane kâğıt kalıp koyun. Kalıplara bir miktar muffin hamurundan koyun.
Üzerlerine kirazlı karışımı eşit şekilde koyun. Kalan hamuru da üzerlerine
dökün. Birer çay kaşığı çekilmiş fındık koyun üzerlerine ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder