Muhallebisi için:
65gr. Tereyağı veya
margarin
Yarım su bardağı un
Çeyrek su bardağı şeker
2, 5 Su bardağı süt
Yarım paket vanilya
Karamel sosu için:
Yarım su bardağı+çeyrek
su bardağı su
Yarım yemek kaşığı mısır
nişastası
Çeyrek su bardağı şeker
Yapılışı: Yağı tencereye
alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Şekeri, vanilyayı, sütü ekleyin.
Sürekli karıştırarak, göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp mikserle 4-5
dakika çırpın. Islatılmış küçük bir tepsiye dökün. Buzdolabında soğuyana kadar
bekletin. Karamel sosunu hazırlamak için, yarım su bardağı suyla nişastayı
karıştırın ve tezgâhın üzerinde bekletin. Yanmaz tavaya çeyrek su bardağı
şekeri koyun. Sürekli karıştırarak şekeri karamelize edin. Çeyrek su bardağı
suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Şeker eriyince, suyla
karıştırılmış nişastayı ekleyin ve pişirin. Hazırlanan karamel sosu,
muhallebinin üzerine döküp yayın. 4-5 Saat veya 1 gece buzdolabında bekletin.
Dilerseniz üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder