Kabaklı Focaccia Ekmeği

 




Hamuru için:

250gr. Un

Yarım Paket ınstant maya

Yarım su bardağı ılık su

Yarım Çay kaşığı tuz

Yarım Tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

Hazır pesto sosu

Domates (soyulmuş halka dilimlenmiş)

Kabak (halka dilimlenmiş)

Soğan (piyazlık doğranmış)

Sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber, biberiye

Yapılışı: Mayayı, yarım su bardağı ılık suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp, iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 1 kez daha yoğurun. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar yapın. Üzerine pesto sos sürün. Halka halka dilimlenmiş kabaklara karabiber, pul biber, az zeytinyağı ilave edip karıştırın. Hamurun üzerine soğan, domates ve kabakları koyun. 15 Dakika dinlendirin. Hamurun üzerine Tuz ve kuru biberiye serptikten sonra fırında pişirin. Fırından alınca üzerine zeytinyağı gezdirin.


Yorumlar