Hamuru için:
250gr. Un
Yarım Paket ınstant maya
Yarım su bardağı ılık su
Yarım Çay kaşığı tuz
Yarım Tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
Hazır pesto sosu
Domates (soyulmuş halka
dilimlenmiş)
Kabak (halka dilimlenmiş)
Soğan (piyazlık doğranmış)
Sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber,
biberiye
Yapılışı: Mayayı, yarım su
bardağı ılık suyu, şekeri karıştırın. Unu, tuzu, yeteri kadar suyu ilave edin.
Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç folyoyla kapatıp,
iyice kabarana kadar bekletin. Hamur kabarınca hamuru 1 kez daha yoğurun. Yağlı
kâğıt serilmiş tepsiye hamuru koyun. Elinizi hafifçe zeytinyağıyla yağlayarak
hamuru tepsiye yayın. Hamurun üzerine parmaklarınızla bastırıp, hafif çukurlar
yapın. Üzerine pesto sos sürün. Halka halka dilimlenmiş kabaklara karabiber,
pul biber, az zeytinyağı ilave edip karıştırın. Hamurun üzerine soğan, domates
ve kabakları koyun. 15 Dakika dinlendirin. Hamurun üzerine Tuz ve kuru
biberiye serptikten sonra fırında pişirin. Fırından alınca üzerine zeytinyağı
gezdirin.
Yorumlar
Yorum Gönder