Gömeç

 


1 Su bardağı süt

Çeyrek su bardağı sıvı yağ

50gr. Margarin veya tereyağı

1 Yemek kaşığı şeker

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

Aldığı kadar un, tuz

Üzeri için:

1 Yumurta sarısı

Az sıvı yağ

Yapılışı: Margarin veya tereyağını eritin (ben margarin kullandım). Sütü, şekeri, mayayı karıştırın. Yağları da ilave edip karıştırın. Mayayı, unu, tuzu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Kabaran hamuru 1 kez yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye koyun. 30-40 Dakika tepsi mayası verdirin. 1 Yumurta sarısıyla az sıvı yağı karıştırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 1 Çay bardağının ağzıyla üzerlerine şekiller verin ve fırında pişirin. Fırından çıkan tepsinin üzerine 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları geçene dek bu şekilde bekletin.


Yorumlar