5 Adet hazır baklavalık
yufka
50gr. Tereyağı
İçi için:
Yarım su bardağı
kavrulmuş ince çekilmiş fındık içi
Tarçın (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
1 Su bardağından 2 parmak
eksik şeker
1 Su bardağından 2 parmak
eksik su
Birkaç damla limon suyu
Kreması için:
Yarım su bardağı krema
1 Yemek kaşığı dolusu
pudra şekeri
Yapılışı: Krema ve pudra
şekerini mikserle iyice çırpın ve buzdolabına kaldırın. İlk olarak kremasını
hazırlayın ki, baklava servis edilene kadar, krema kıvamını alsın. Şerbet
malzemesini küçük bir tencereye koyun, kaynatın ve soğutun. Tereyağını eritin.
1 Baklavalık yufkanın üzerine tereyağı sürün ve ikiye katlayın. Tekrar tereyağı
sürün. Geniş kenarına fındık tarçın karışımından koyun. Rulo şeklinde sarıp,
içe doğru kıvırın ve gül şekline getirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde
hazırlayın. Yağlanmış küçük bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan tereyağından
dökün. Baklavayı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Fındıklı gül baklavayı birkaç saat dinlendirin. Üzerlerine krema döküp,
istediğiniz gibi süsleyip servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder