Fındıklı Gül Baklava

 




5 Adet hazır baklavalık yufka

50gr. Tereyağı

İçi için:

Yarım su bardağı kavrulmuş ince çekilmiş fındık içi

Tarçın (isteğe bağlı)

Şerbeti için:

1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 Su bardağından 2 parmak eksik su

Birkaç damla limon suyu

Kreması için:

Yarım su bardağı krema

1 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri

Yapılışı: Krema ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın ve buzdolabına kaldırın. İlk olarak kremasını hazırlayın ki, baklava servis edilene kadar, krema kıvamını alsın. Şerbet malzemesini küçük bir tencereye koyun, kaynatın ve soğutun. Tereyağını eritin. 1 Baklavalık yufkanın üzerine tereyağı sürün ve ikiye katlayın. Tekrar tereyağı sürün. Geniş kenarına fındık tarçın karışımından koyun. Rulo şeklinde sarıp, içe doğru kıvırın ve gül şekline getirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış küçük bir tepsiye dizin. Üzerlerine kalan tereyağından dökün. Baklavayı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Fındıklı gül baklavayı birkaç saat dinlendirin. Üzerlerine krema döküp, istediğiniz gibi süsleyip servis yapın

 


Yorumlar