Elmalı Kuru Baklava


 

3 Adet baklavalık yufka

50gr. Tereyağı

1 Vanilya

Pudra şekeri

2 Elma, tarçın

1 Yemek kaşığı şeker

İri dövülmüş ceviz

Yapılışı: Elmaları soyun, temizle, yıkayın ve rendeleyin. 1 Yemek kaşığı şekeri ve elmayı tavaya alıp elmayı pişirin. Tarçını ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin. Elmalı harcı ocaktan alın. Cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun.  Tereyağını eritin. 3 Adet baklava yufkasını, aralarına tereyağı sürerek üst üstte koyun. Kalan yağı da üzerine sürün. Üzerine elmalı içten serpin. Rulo şeklinde sarın ve bıçakla dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip fırında pişirin. Pudra şekerine vanilyayı ekleyip karıştırın. Bir süzgeç yardımıyla fırından çıkan sıcak haldeki, elmalı kuru baklavaların üzerlerine, bolca vanilyalı pudra şekeri eleyin.


Yorumlar