3 Adet baklavalık yufka
50gr. Tereyağı
1 Vanilya
Pudra şekeri
2 Elma, tarçın
1 Yemek kaşığı şeker
İri dövülmüş ceviz
Yapılışı: Elmaları soyun,
temizle, yıkayın ve rendeleyin. 1 Yemek kaşığı şekeri ve elmayı tavaya alıp
elmayı pişirin. Tarçını ilave edip, 1-2 dakika daha çevirin. Elmalı harcı
ocaktan alın. Cevizi ekleyip karıştırın ve soğutun. Tereyağını eritin. 3 Adet baklava yufkasını,
aralarına tereyağı sürerek üst üstte koyun. Kalan yağı da üzerine sürün. Üzerine
elmalı içten serpin. Rulo şeklinde sarın ve bıçakla dilimleyin. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizip fırında pişirin. Pudra şekerine vanilyayı ekleyip
karıştırın. Bir süzgeç yardımıyla fırından çıkan sıcak haldeki, elmalı kuru
baklavaların üzerlerine, bolca vanilyalı pudra şekeri eleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder