Ekşili Kabak Aşı

 


3 Kabak (665gr. yarım ay doğranmış)

1 Büyük soğan (piyazlık doğranmış

Yarım limonun suyu (limon büyük boydu)

3 Yemek kaşığı dolusu pirinç

1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Zeytinyağında soğanı kavurun. Kabağı ve pirinci ekleyip karıştırın. Yeterince suyu, tuzu, baharatları ekleyip yemeği pişirin. Yemeği ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin ve karıştırın. Sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz. Sıcak servis yapacaksanız, üzerine kapağı kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın. Soğuk servis yapacaksanız, yine üzeri kapalı olarak ve 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar