3 Kabak (665gr. yarım ay
doğranmış)
1 Büyük soğan (piyazlık
doğranmış
Yarım limonun suyu (limon
büyük boydu)
3 Yemek kaşığı dolusu
pirinç
1 Kahve fincanı sızma
zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Zeytinyağında
soğanı kavurun. Kabağı ve pirinci ekleyip karıştırın. Yeterince suyu, tuzu,
baharatları ekleyip yemeği pişirin. Yemeği ocaktan alıp, limon suyunu ilave
edin ve karıştırın. Sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz. Sıcak servis
yapacaksanız, üzerine kapağı kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca servis yapın. Soğuk
servis yapacaksanız, yine üzeri kapalı olarak ve 1 gece buzdolabında
beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder