5 Adet Baklava Yufkası
1 Su bardağından 2 parmak
eksik iri dövülmüş ceviz içi
50gr. Tereyağı
Şerbeti için:
1 Su bardağından 2 parmak
eksik şeker
1 Su bardağından 2 parmak
eksik su
Birkaç damla limon suyu
Ayrıca: Tereyağı
Yapılışı: Şerbetini hazırlamak için, tüm şerbet
malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. 1
Taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. Katmerleri
hazırlamak için, 50gr. tereyağını eritin. 1 Adet hazır baklavalık yufkayı,
tezgâhın üzerine koyun. Üzerine eritilmiş tereyağı serpin. Üzerine ceviz serpin.
Önce
karşılıklı iki tarafı uç uca katlayın. Sonra da diğer iki ucu katlayın
(katlarken fırçayla tereyağı sürüp yapıştırın). Çok az tereyağında yanmaz
tavada, arkalı önlü pişirin. Sıcak katmerin üzerine soğuk şerbetten gezdirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.
Çok fazla bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederim.
Yorumlar
Yorum Gönder