Cevizli Katmer

 


5 Adet Baklava Yufkası

1 Su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş ceviz içi

50gr. Tereyağı

Şerbeti için:

1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker

1 Su bardağından 2 parmak eksik su

Birkaç damla limon suyu

Ayrıca: Tereyağı

Yapılışı: Şerbetini hazırlamak için, tüm şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. 1 Taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. Katmerleri hazırlamak için, 50gr. tereyağını eritin. 1 Adet hazır baklavalık yufkayı, tezgâhın üzerine koyun. Üzerine eritilmiş tereyağı serpin. Üzerine ceviz serpin. Önce karşılıklı iki tarafı uç uca katlayın. Sonra da diğer iki ucu katlayın (katlarken fırçayla tereyağı sürüp yapıştırın). Çok az tereyağında yanmaz tavada, arkalı önlü pişirin. Sıcak katmerin üzerine soğuk şerbetten gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz. Çok fazla bekletmeden tüketmenizi tavsiye ederim.

 


Yorumlar