Zeytinyağlı Biber Dolması

 


10 Adet büyük boy dolmalık biber

İçi için:

2 Su bardağı pirinç

3 Yemek kaşığı dolmalık üzüm

2-3 Yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı ben kullanmadım)

1 Büyük kuru soğan (küçük küp doğranmış)

4 İnce taze soğan (küçük doğranmış)

Dereotu, maydanoz (ince doğranmışlar)

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 Su bardağı su

Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane

Kırmızı toz biber, yenibahar

Ayrıca:

Domates dilimleri

1 Limon (halka dilimlenmiş)

Sıvı yağ, az limon suyu

Yapılışı: Yağı, kuru soğanı, tencereye alın ve soğanı yarı yarıya kavurun. Taze soğanın beyaz yerlerini de ilave edip kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Taze soğanın yeşil yerlerini, dereotunu, maydanozu, ılık suda bekletilmiş üzümü, tuzu, baharatları ilave edin. 2-3 Dakika daha kavurun. 1,5 Su bardağı su ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar ve pirinçler dirili kalacak şeklide pişirin. Temizlenmiş ve yıkanmış dolmalık biberlerin içlerine pirinçli harcı doldurup tencereye dizin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın. Üzerlerine sıvı yağ gezdirin ve limon dilimleri koyun. Tencere az limon sıkıp, yeterince su koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları pişirin. Dolmalar soğuyunca veya 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

 


Yorumlar