10 Adet büyük boy
dolmalık biber
İçi için:
2 Su bardağı pirinç
3 Yemek kaşığı dolmalık
üzüm
2-3 Yemek kaşığı dolmalık
fıstık (isteğe bağlı ben kullanmadım)
1 Büyük kuru soğan (küçük
küp doğranmış)
4 İnce taze soğan (küçük
doğranmış)
Dereotu, maydanoz (ince
doğranmışlar)
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı su
Tuz, karabiber, pul
biber, kuru nane
Kırmızı toz biber,
yenibahar
Ayrıca:
Domates dilimleri
1 Limon (halka
dilimlenmiş)
Sıvı yağ, az limon suyu
Yapılışı: Yağı, kuru soğanı,
tencereye alın ve soğanı yarı yarıya kavurun. Taze soğanın beyaz yerlerini de
ilave edip kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip kavurun. Taze soğanın yeşil
yerlerini, dereotunu, maydanozu, ılık suda bekletilmiş üzümü, tuzu, baharatları
ilave edin. 2-3 Dakika daha kavurun. 1,5 Su bardağı su ekleyin, tencerenin
kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar ve pirinçler dirili kalacak şeklide
pişirin. Temizlenmiş ve yıkanmış dolmalık biberlerin içlerine pirinçli harcı
doldurup tencereye dizin. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın. Üzerlerine
sıvı yağ gezdirin ve limon dilimleri koyun. Tencere az limon sıkıp, yeterince
su koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları pişirin. Dolmalar soğuyunca
veya 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder