Semizotu ekşili değilse limonla servis yapın. Limon
Tavuklu semizotu yemeğine çok yakışıyor.
2 Tavuk budu (kemikli derili ve iri doğranmış)
1 Büyük demet semizotu
1 Soğan (yemeklik ince doğranmış)
1 Küçük kapya biberi (küçük küp kesilmiş)
1-2 Yemek kaşığı bulgur
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Yapılışı: Semizotunu temizleyin, yıkayın, doğrayın ve
süzgece alıp bir kenarda bekletin. Tavuk etlerini, soğanı, kapya biberini, yağı
tencereye alın ve kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Semizotunu ekleyip
karıştırın. Yeterince sıcak suyu, baharatları, tuzu, bulguru koyup yemeği
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder