Mayalı Dereotlu Poğaça (Pastane İşi)

 



Hamuru için:

1 Yumurta (sarısı üzerine)

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

1 Yemek kaşığı şeker

1 Tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Dereotu (ince doğranmış)

1. Harcı için:

Süzme peynir

2. Harcı için:

2 Küçük patates (haşlanmış ezilmiş)

1 Küçük soğan (küçük küp kesilmiş)

Sıvı yağ, tuz

Karabiber, pul biber, nane

Kırmızı toz biber, isot

Yapılışı: Patatesli içi hazırlamak için, yağı ve soğanı tavaya alıp, soğanı kavurun. Patatesi, tuzu, baharatları ekleyip kavurun. Poğaçanın hamurunu hazırlamak için, un ve tuz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu tuzu ekleyip, ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyip, 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine peynir koyun ve yuvarlak şekiller verin. Ben bazılarına patatesli iç koyup, oval şekiller verdim. Hazırlanan poğaçaları, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine, 2 kat temiz bez örtün. İlk sıcaklıkları çıkana dek bu şekilde bekletin.


Yorumlar