Hamuru için:
1 Yumurta (sarısı
üzerine)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket ınstant maya
(5gr.)
1 Yemek kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Dereotu (ince doğranmış)
1. Harcı için:
Süzme peynir
2. Harcı için:
2 Küçük patates
(haşlanmış ezilmiş)
1 Küçük soğan (küçük küp
kesilmiş)
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber,
nane
Kırmızı toz biber, isot
Yapılışı: Patatesli içi
hazırlamak için, yağı ve soğanı tavaya alıp, soğanı kavurun. Patatesi, tuzu,
baharatları ekleyip kavurun. Poğaçanın hamurunu hazırlamak için, un ve tuz
hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu tuzu ekleyip, ele hafif yapışan bir hamur
yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyip, 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir
kez yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, içlerine peynir koyun ve yuvarlak
şekiller verin. Ben bazılarına patatesli iç koyup, oval şekiller verdim.
Hazırlanan poğaçaları, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. 30 Dakika tepsi
mayası verdirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpin ve
fırında pişirin. Fırından alınca tepsinin üzerine, 2 kat temiz bez örtün. İlk
sıcaklıkları çıkana dek bu şekilde bekletin.
Yorumlar
Yorum Gönder