Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı ılık süt
Çeyrek su bardağı şeker
1,5 Yemek kaşığı yumuşak
tereyağı
Yarım paket ınstant maya
(5gr.)
Aldığı kadar un
Harcı için:
Yarım su bardağı esmer
şeker
2,5 Yemek kaşığı tarçın
1,5 Yemek kaşığı yumuşak
tereyağı
Sosu için:
100gr. Labne peyniri
3 Yemek kaşığı pudra
şekeri
1,5 Yemek kaşığı yumuşak
tereyağı
Yarım paket vanilya
Yapılışı: Yağ ve un hariç
tüm malzemeyi karıştırın. Yağı ve unu da ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir
hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. 2 Misli kabarana kadar bekletin.
Hamuru bir kez yoğurun. Merdane ve az unla hamuru açın. Tarçınla esmer şekeri,
küçük bir kâsede karıştırın. 1,5 Yemek kaşığı yumuşak tereyağını, açılmış olan
hamurun üzerine sürün. Üzerine şekerli tarçını serpin. Rulo şeklinde sarın ve 2
parmak genişliğinde dilimleyin. Çörekleri kesik yerleri üste gelecek şekilde,
yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan çörekleri fırında pişirin.
Sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini bir kâsede karıştırın. Soğumuş
olan tarçınlı çöreklerin üzerlerine labneli sostan sürün.
Yorumlar
Yorum Gönder