Cinnamon Roll (Tarçınlı Rulo Çörek)


Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım su bardağı ılık süt

Çeyrek su bardağı şeker

1,5 Yemek kaşığı yumuşak tereyağı

Yarım paket ınstant maya (5gr.)

Aldığı kadar un

Harcı için:

Yarım su bardağı esmer şeker

2,5 Yemek kaşığı tarçın

1,5 Yemek kaşığı yumuşak tereyağı

Sosu için:

100gr. Labne peyniri

3 Yemek kaşığı pudra şekeri

1,5 Yemek kaşığı yumuşak tereyağı

Yarım paket vanilya

Yapılışı: Yağ ve un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağı ve unu da ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. 2 Misli kabarana kadar bekletin. Hamuru bir kez yoğurun. Merdane ve az unla hamuru açın. Tarçınla esmer şekeri, küçük bir kâsede karıştırın. 1,5 Yemek kaşığı yumuşak tereyağını, açılmış olan hamurun üzerine sürün. Üzerine şekerli tarçını serpin. Rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde dilimleyin. Çörekleri kesik yerleri üste gelecek şekilde, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin. Hazırlanan çörekleri fırında pişirin. Sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemelerini bir kâsede karıştırın. Soğumuş olan tarçınlı çöreklerin üzerlerine labneli sostan sürün.

 

Yorumlar