Keki için:
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1,5 Su bardağı süt
1 Paket (25gr.) kakao
1 Paket toz çikolata sosu
1 Çay kaşığı karbonat
1,5 Su bardağı un
Kreması için:
1 Paket muzlu puding
1 Paket krem şanti
Ganaj için:
1 Paket (200ml) krema
160gr. Bitter çikolata
Yapılışı: Keki hazırlamak için, yumurtalarla şekeri
birlikte çırpın. Yağı, sütü, kakaoyu, toz çikolata sosunu ilave edin çırpın.
Büyük dikdörtgen borcamı tereyağıyla yağlayın. Kek hamurunu tepsiye dökün ve
keki fırında pişirin. Kremasını hazırlamak için, muzlu pudingi arkasındaki
tarife göre sütle pişirin ve soğutun. 1 Paket toz halindeki krem şantiyi, pudinge ekleyip mikserle çırpın. Muzlu
pudingli kremayı, soğumuş olan kekin üzerine sürün. Ganajı hazırlamak için,
kremayı ve küçük küçük kırılmış çikolatayı küçük bir tavaya alın. Sürekli
karıştırarak çikolatayı eritin. Ganajı pastanın üzerine döküp yayın.
Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder