Hamuru için:
1 Yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için: İnce çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
1Çay bardağı eritilmiş tereyağı
1Çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Ayrıca:
Un ve mısır nişastası karışımı
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için, tüm şerbet
malzemesini tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Şerbet kaynayınca
ocaktan alın ve soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur
yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 11 adet beze yapın. Rulo baklavayı
hazırlamak için, 3 adet bezeyi yemek tabağından biraz büyük açın. Aralarına
nişasta un karışımından serperek, üst üste koyun. Üzerine de serpip,
açabildiğiniz kadar açın. Ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın. 2 Parmak
genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Büzme baklavayı hazırlamak için,
Bezenin birini açabildiğiniz kadar açın. Üzerine ceviz serpin. Oklavaya sarıp
büzdürün ve tepsiye koyun (bir bezeyi daha aynı şekilde hazırlayıp tepsiye
koydum). Bezenin birini açabildiğiniz kadar açın. Üzerine ceviz serpin. 4 Üçgen
parçaya kesin. 1 Üçgen parçanın üzerine ceviz serpin. Oklavaya sarıp büzdürün ve
tepsiye yuvarlak olacak şekilde koyun. Diğer 3 üçgen parçayı da aynı şekilde
hazırlayın (bir bezeyi daha aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koydum). Ay
baklavasını hazırlamak için, 4 adet bezeyi yemek tabağından biraz büyük açın.
Aralarına nişasta un karışımından serperek, üst üste koyun. Üzerine de
nişastalı karışımdan serpip, açabildiğiniz kadar açın. Ceviz serpin ve rulo
şeklinde sarın. Bir su bardağının ağzıyla ay şeklinde kesin ve tepsiye dizin.
Yağları küçük bir kâsede karıştırın ve tatlının üzerine dökün. Tatlıyı fırında
pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Birkaç saat
dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder