1 Hamurdan 4 Baklava (Büzme, Ay, Bülbülyuvası, Rulo)

 


Hamuru için:

1 Yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

1 Çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

Çeyrek çay bardağı ılık su

1 Yemek kaşığı elma sirkesi

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

İçi için: İnce çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

1Çay bardağı eritilmiş tereyağı

1Çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

2 Su bardağı şeker

1,5 Su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Ayrıca:

Un ve mısır nişastası karışımı

Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için, tüm şerbet malzemesini tencereye alın. Sürekli karıştırarak şekeri eritin. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve soğutun. Hamur malzemesinden ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan 11 adet beze yapın. Rulo baklavayı hazırlamak için, 3 adet bezeyi yemek tabağından biraz büyük açın. Aralarına nişasta un karışımından serperek, üst üste koyun. Üzerine de serpip, açabildiğiniz kadar açın. Ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın. 2 Parmak genişliğinde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Büzme baklavayı hazırlamak için, Bezenin birini açabildiğiniz kadar açın. Üzerine ceviz serpin. Oklavaya sarıp büzdürün ve tepsiye koyun (bir bezeyi daha aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koydum). Bezenin birini açabildiğiniz kadar açın. Üzerine ceviz serpin. 4 Üçgen parçaya kesin. 1 Üçgen parçanın üzerine ceviz serpin. Oklavaya sarıp büzdürün ve tepsiye yuvarlak olacak şekilde koyun. Diğer 3 üçgen parçayı da aynı şekilde hazırlayın (bir bezeyi daha aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koydum). Ay baklavasını hazırlamak için, 4 adet bezeyi yemek tabağından biraz büyük açın. Aralarına nişasta un karışımından serperek, üst üste koyun. Üzerine de nişastalı karışımdan serpip, açabildiğiniz kadar açın. Ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın. Bir su bardağının ağzıyla ay şeklinde kesin ve tepsiye dizin. Yağları küçük bir kâsede karıştırın ve tatlının üzerine dökün. Tatlıyı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

 

 

 


Yorumlar