Peynirli Kızartma Böreği

 


Hamuru için:

Yarım Paket ınstant maya (5gr.)

1 Su bardağı ılık su

1 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İçi için:

Süzme peynir

Tulum peyniri

Maydanoz (ince doğranmış)

Kızartmak için: Sıvı yağ

Yapılışı: Peynirli içi hazırlamak için, tüm harç malzemesini bir kâsede karıştırın. Hamur malzemesinden ele çok hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar dinlendirin. Kabarınca 1 kez yoğurun. Hamurdan 8 adet bez hazırlayın. Bezeleri merdaneyle açın. Üzerlerine peynirli içten koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Böreklerin yağlarını peçetede alın ve sıcak servis yapın.

 

 


Yorumlar