Hamuru için:
Yarım Paket ınstant maya (5gr.)
1 Su bardağı ılık su
1 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
Süzme peynir
Tulum peyniri
Maydanoz (ince doğranmış)
Kızartmak için: Sıvı yağ
Yapılışı: Peynirli içi hazırlamak için, tüm harç
malzemesini bir kâsede karıştırın. Hamur malzemesinden ele çok hafif yapışan
bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar
dinlendirin. Kabarınca 1 kez yoğurun. Hamurdan 8 adet bez hazırlayın. Bezeleri
merdaneyle açın. Üzerlerine peynirli içten koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.
Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Böreklerin yağlarını peçetede alın ve
sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder