Yarım patlıcan
1 Sivri biber (ince doğranmış)
1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)
Kışlık domates püresi
Yarım çay bardağı su
Ekmek dilimleri
Kaşar peyniri rendesi (eski kaşar kullandım)
Sızma zeytinyağı, tuz
Kuru fesleğen, karabiber, pul biber
Yapılışı: Patlıcanı tamamen soyun ve minik küpler
halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletip yıkayın. Zeytinyağında biber ve soğanı
birlikte kavurun. Patlıcanı ekleyip kavurun. Domates püresini, baharatları,
tuzu ilave edip pişirin. Yarım çay bardağı su ekleyip, suyunu çekene dek
pişirin. Ekmek dilimlerini yağ koymadan kızartın. Üzerlerine patlıcanı koyup
yayın. Kaşar peyniri serpin ve servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder