Patlıcanlı Ekmekler

 


Yarım patlıcan

1 Sivri biber (ince doğranmış)

1 Küçük soğan (yemeklik doğranmış)

Kışlık domates püresi

Yarım çay bardağı su

Ekmek dilimleri

Kaşar peyniri rendesi (eski kaşar kullandım)

Sızma zeytinyağı, tuz

Kuru fesleğen, karabiber, pul biber

Yapılışı: Patlıcanı tamamen soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletip yıkayın. Zeytinyağında biber ve soğanı birlikte kavurun. Patlıcanı ekleyip kavurun. Domates püresini, baharatları, tuzu ilave edip pişirin. Yarım çay bardağı su ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Ekmek dilimlerini yağ koymadan kızartın. Üzerlerine patlıcanı koyup yayın. Kaşar peyniri serpin ve servis yapın.

 


Yorumlar