Pastırmalı Sebzeli Omlet

 


4 Yumurta

1 Yemek kaşığı un

Tereyağı, sıvı yağ, süt

4 Dilim pastırma (küçük küp kesilmiş)

Yarım pırasa

1 Sivri biber

1 Parça sarı dolmalık biber

1 Parça kapya biberi

1 Küçük havuç

1 Küçük patates

1 Avuç haşlanmış bezelye

Karabiber, pul biber, isot

Kekik, tuz

Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın, küçük küp doğrayın. Bezelye ve pırasa hariç tüm sebzeleri, sıvı yağı tavaya alın. Sebzeler yarı yarıya yumuşayana kadar kavurun. Bezelyeyi ve pırasayı ilave edip kavurun. Pastırmayı koyup soteleyin. Yumurtaları, unu, sütü, tuzu, baharatları bir kâseye koyup çırpın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün. Üzerine kapak kapatıp, omleti pişirin.

 

 

 


Yorumlar