4 Yumurta
1 Yemek kaşığı un
Tereyağı, sıvı yağ, süt
4 Dilim pastırma (küçük küp kesilmiş)
Yarım pırasa
1 Sivri biber
1 Parça sarı dolmalık biber
1 Parça kapya biberi
1 Küçük havuç
1 Küçük patates
1 Avuç haşlanmış bezelye
Karabiber, pul biber, isot
Kekik, tuz
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın, küçük küp
doğrayın. Bezelye ve pırasa hariç tüm sebzeleri, sıvı yağı tavaya alın.
Sebzeler yarı yarıya yumuşayana kadar kavurun. Bezelyeyi ve pırasayı ilave edip
kavurun. Pastırmayı koyup soteleyin. Yumurtaları, unu, sütü, tuzu, baharatları
bir kâseye koyup çırpın. Yumurtalı karışımı tavaya dökün. Üzerine kapak
kapatıp, omleti pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder