Midye Baklava

 

Hamuru için:

1 Yumurta

1 Çay bardağı yoğurt

1 Çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı mısır nişastası

2 Su bardağı+1yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı sirke

1 Tatlı kaşığı kabartma tozu

1 Tutam tuz

Şerbeti için:

3 Su bardağı şeker

3 Su bardağı su

1 Dilim limon

Üzerlerine sürmek için:

50gr. Tereyağı

Arası için:

1 Kâse iri dövülmüş ceviz içi

Ayrıca: Mısır nişastası

Yapılışı: Şerbet malzemesini tencereye koyun. Kaynamaya başladıktan sonra kısığa yakın orta ateşte 15 dakika kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur malzemesinden, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. 10 Adet beze hazırlayın. Üzerlerine nişasta serperek, pasta tabağı büyüklüğünde bezeleri açın. Aralarına nişasta serperek, hepsini üst üstte koyun. Çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde merdaneyle açın. Sıkıca rulo şeklinde sarın. 1 Parmak kalınlığında kesin. Merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı ceviz koyun. Tatlıları poğaça şeklinde kapatın. Bastırmadan yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağını eritin ve çay süzgeciyle süzün. Soğuyunca fırçayla üzerlerine sürün. Hazırlanan tatlıları fırında pişirin. Tatlı soğuk, şerbet ılıkken tatlının üzerine şerbeti dökün. 1 Gece veya bir birkaç saat dinlendirdikten sonra tatlıyı servis yapın.

 

Yorumlar