Hamuru için:
1 Yumurta
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı mısır nişastası
2 Su bardağı+1yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 Tutam tuz
Şerbeti için:
3 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
1 Dilim limon
Üzerlerine sürmek için:
50gr. Tereyağı
Arası için:
1 Kâse iri dövülmüş ceviz içi
Ayrıca: Mısır nişastası
Yapılışı: Şerbet malzemesini tencereye koyun.
Kaynamaya başladıktan sonra kısığa yakın orta ateşte 15 dakika kaynatın.
Şerbeti ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur malzemesinden, ele yapışmayan
yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. 10 Adet beze hazırlayın.
Üzerlerine nişasta serperek, pasta tabağı büyüklüğünde bezeleri açın. Aralarına
nişasta serperek, hepsini üst üstte koyun. Çok ince ve çok kalın olmayacak
şekilde merdaneyle açın. Sıkıca rulo şeklinde sarın. 1 Parmak kalınlığında
kesin. Merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı
ceviz koyun. Tatlıları poğaça şeklinde kapatın. Bastırmadan yağlanmış tepsiye
dizin. Tereyağını eritin ve çay süzgeciyle süzün. Soğuyunca fırçayla üzerlerine
sürün. Hazırlanan tatlıları fırında pişirin. Tatlı soğuk, şerbet ılıkken
tatlının üzerine şerbeti dökün. 1 Gece veya bir birkaç saat dinlendirdikten
sonra tatlıyı servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder