4 Adet yeşil kabağın içi
1 Büyük közlenmiş patlıcan
1 Kapya biberi
1 Soğan
1 Küçük domates
1 Patates
2-3 Diş sarımsak
Tavuk bulyon
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz
Karabiber, pul biber
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın, iri iri
doğrayın. Sebzeleri, kabak içini, közlenmiş iri doğranmış patlıcanı, yeterince
suyu tencereye alın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeyi blendırdan
geçirin. Yağları tencereye alıp eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun.
Blendırdan geçirilmiş sebzeyi, gerekirse su, tavuk bulyonu, sütü, tuzu,
baharatları ilave edin. Çorbayı 1 taşım kaynatıp ocaktan alın
Yorumlar
Yorum Gönder