İncirli Kek

 


Hamuru için:

2 Yumurta

1 Su bardağından 2 parmak eksik esmer şeker

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1,5 Su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

1 Yemek kaşığı kakao

Az süt

Arasına:

10 Adet küçük boy incir

1 Avuç ceviz içi

Yarım yemek kaşığı esmer şeker

Tarçın, az su

Üzeri için: Ceviz içi

Yapılışı: İncirleri temizleyin, yıkayın,  üzerlerine su döküp bir kenarda bekletin. Yumurtaları ve esmer şekeri bir kâseye alıp çırpın. Yağı, yoğurdu ekleyip çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Hamurun yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün. İncirleri iri iri doğrayın. İnciri, az suyu, tarçını, yarım yemek kaşığı esmer şekeri rondodan birlikte geçirin. Cevizleri ekleyip tekrar rondodan geçirin (cevizleri fazla parçalamadım). İncirli karışımı kalıptaki keki üzerine koyun. Kâsedeki keke az süt ve kakaoyu koyup karıştırın. Kakaolu keki de kalıba dökün. Hiç karıştırmadan üzerine ceviz parçaları koyun ve fırında pişirin.

 


Yorumlar