Hamuru için:
2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik esmer şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı kakao
Az süt
Arasına:
10 Adet küçük boy incir
1 Avuç ceviz içi
Yarım yemek kaşığı esmer şeker
Tarçın, az su
Üzeri için: Ceviz içi
Yapılışı: İncirleri temizleyin, yıkayın, üzerlerine su döküp bir kenarda bekletin. Yumurtaları
ve esmer şekeri bir kâseye alıp çırpın. Yağı, yoğurdu ekleyip çırpın. Elenmiş
unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Hamurun yarısını
yağlanmış kek kalıbına dökün. İncirleri iri iri doğrayın. İnciri, az suyu,
tarçını, yarım yemek kaşığı esmer şekeri rondodan birlikte geçirin. Cevizleri
ekleyip tekrar rondodan geçirin (cevizleri fazla parçalamadım). İncirli
karışımı kalıptaki keki üzerine koyun. Kâsedeki keke az süt ve kakaoyu koyup
karıştırın. Kakaolu keki de kalıba dökün. Hiç karıştırmadan üzerine ceviz
parçaları koyun ve fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder