Hamuru için:
100gr. Tereyağı
4 Yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı su
1 Çay kaşığı şeker
1 Fiske tuz
Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
15 Yemek kaşığı tepeleme un
1 Yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 Paket vanilya
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti
Çikolata sosu için:
200gr. Sütlü kuvertür çikolata
2-3 Yemek kaşığı süt
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, çırpılmış krem
şanti hariç, tüm krema malzemesini bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak
pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema soğuyunca çırpılmış krem şantiyi,
kremaya ilave edin. Mikserle pürüzsüz hale gelene dek çırpın. Hamurunu hazırlamak için, küçük bir tencereye
un hariç, tüm hamur malzemesini koyun ve suyu kaynatın. Unu ilave edip iyice
koyulaşana kadar pişirin. Bir kâseye aktarıp, hamurun ılınmasını bekleyin. Hamur
ılınınca, yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirin. Hamuru sıkma
torbasına doldurup, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru sıkın ve fırında
pişirin. Soğuyunca boydan ikiye kesin. İçlerine krema doldurun. Çikolata sosunu
hazırlamak için, tüm sos malzemesini bir kâseye koyun ve çikolatayı ben mari
usulü eritin. Pastaların üzerlerine çikolata sostan sürün.
Yorumlar
Yorum Gönder