Ekler Pasta

 


Hamuru için:

100gr. Tereyağı

4 Yumurta

1 Su bardağı un

1 Su bardağı su

1 Çay kaşığı şeker

1 Fiske tuz

Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

15 Yemek kaşığı tepeleme un

1 Yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası

1 Paket vanilya

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet krem şanti

Çikolata sosu için:

200gr. Sütlü kuvertür çikolata

2-3 Yemek kaşığı süt

1 Tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı: Kremasını hazırlamak için, çırpılmış krem şanti hariç, tüm krema malzemesini bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krema soğuyunca çırpılmış krem şantiyi, kremaya ilave edin. Mikserle pürüzsüz hale gelene dek çırpın.  Hamurunu hazırlamak için, küçük bir tencereye un hariç, tüm hamur malzemesini koyun ve suyu kaynatın. Unu ilave edip iyice koyulaşana kadar pişirin. Bir kâseye aktarıp, hamurun ılınmasını bekleyin. Hamur ılınınca, yumurtaları teker teker ilave edip hamura yedirin. Hamuru sıkma torbasına doldurup, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye hamuru sıkın ve fırında pişirin. Soğuyunca boydan ikiye kesin. İçlerine krema doldurun. Çikolata sosunu hazırlamak için, tüm sos malzemesini bir kâseye koyun ve çikolatayı ben mari usulü eritin. Pastaların üzerlerine çikolata sostan sürün.

 


Yorumlar