Çikolatalı Pasta

 


Hamuru için:

4 Yumurta

1 Su bardağı şeker

1 Su bardağı un

1 Kabartma tozu

1 Vanilya

Kreması için:

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı mısır nişastası

1 Yemek kaşığı dolusu kakao

1 Yemek kaşığı un

1 Tatlı kaşığı tereyağı

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

40gr. Sütlü kuvertür çikolata

Üst kreması için:

Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1poşet krem şanti

Ayrıca: 1 Su bardağı soğuk süt

Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla şekeri birlikte çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş, küçük bir tepsiye hamuru döküp yayın. Pandispanyayı fırında pişirin. Tepsiden ve kâğıdından çıkarın. Sıcak kekin üzerine, 1 su bardağı soğuk süt dökün. Kremasını hazırlamak için, tüm krema malzemesini tencereye koyun. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Krema soğuyunca mikserle çırpın ve kremanın çeyreğini ayırın. Pandispanyayı ikiye kesin ve arasına çikolatalı kremayı sürün. Ayrılmış çikolatalı kremaya, çırpılmış krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Hazırlanan kremayla, pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Pastayı birkaç saat veya 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Ben üzerine ceviz serptim.

 


Yorumlar