Hamuru için:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Kreması için:
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
1 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
2,5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
40gr. Sütlü kuvertür çikolata
Üst kreması için:
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1poşet krem şanti
Ayrıca: 1 Su bardağı soğuk süt
Yapılışı: Hamurunu hazırlamak için, yumurtalarla
şekeri birlikte çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip
karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş, küçük bir tepsiye hamuru döküp yayın.
Pandispanyayı fırında pişirin. Tepsiden ve kâğıdından çıkarın. Sıcak kekin
üzerine, 1 su bardağı soğuk süt dökün. Kremasını hazırlamak için, tüm krema
malzemesini tencereye koyun. Sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Krema
soğuyunca mikserle çırpın ve kremanın çeyreğini ayırın. Pandispanyayı ikiye
kesin ve arasına çikolatalı kremayı sürün. Ayrılmış çikolatalı kremaya,
çırpılmış krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. Hazırlanan kremayla,
pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Pastayı birkaç saat veya 1 gece
buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Ben üzerine ceviz serptim.
Yorumlar
Yorum Gönder