3 Yumurta
2 Su bardağı süt
2 Su bardağı un
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş ceviz içi
1 Paket (25gr.) kakao
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 Paket çikolata sosu, süt
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri birlikte çırpın. 1,5 Su
bardağı sütü, kakaoyu, yağı ilave edip çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı
ayırın ve bir kenarda bekletin. Kalan karışıma cevizi, elenmiş unu, kabartma
tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün.
Hazırlanan keki fırında pişirin. Ayırdığınız kakaolu karışıma yarım su bardağı
süt ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Kekin üzerini kürdanla veya
çatalla hafif delin. Sıcak kekin üzerine, sıcak sosu dökün. Çikolata sosunu
üzerindeki tarife göre sütle pişirin. Sıcak çikolata sosunu ıslak kekin üzerine
dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder