Çikolata Soslu Islak Kek

 


3 Yumurta

2 Su bardağı süt

2 Su bardağı un

1,5 Su bardağı şeker

1 Su bardağı sıvı yağ

1 Su bardağından 2 parmak eksik iri dövülmüş ceviz içi

1 Paket (25gr.) kakao

1 Paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

Üzeri için:

1 Paket çikolata sosu, süt

Yapılışı: Yumurtalarla şekeri birlikte çırpın. 1,5 Su bardağı sütü, kakaoyu, yağı ilave edip çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın ve bir kenarda bekletin. Kalan karışıma cevizi, elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün. Hazırlanan keki fırında pişirin. Ayırdığınız kakaolu karışıma yarım su bardağı süt ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. Kekin üzerini kürdanla veya çatalla hafif delin. Sıcak kekin üzerine, sıcak sosu dökün. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre sütle pişirin. Sıcak çikolata sosunu ıslak kekin üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.


Yorumlar