Yoğurtlu Ekmek

 


Yoğurtlu ekmeğe şekil verirken zorlanırsanız, ellerinizi sızma zeytinyağıyla yağlayıp şekiller verin.

 

1 Yumurta

1 Su bardağı ılık su

4 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı

2 Yemek kaşığı yoğurt

1 Yemek kaşığı şeker

1 Çay kaşığı tuz

Yarım paket ınstant maya

Aldığı kadar un

Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar, ılık veya sıcak bir yerde bekletin. Hamuru 3 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını beze haline getirip, istediğiniz şekilleri verin. Ben bir bezeyi oval pide şeklinde, ikinci bezeyi kare şeklinde hazırladım. Son bezeyi de ikiye kesip, iki parçayı da çubuklar yaptıktan sonra birbirine doladım ve yuvarlak hale getirdim. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ekmekleri koyun ve 15 dakika tepsi mayası verdirin. Ekmeklerin üzerlerine çay süzgeciyle un eleyin. Pidenin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu, susam serpin. Isıya dayanıklı bir kaba su doldurup, fırının alt tabanına koyun. Ekmekleri fırında pişirin.


Yorumlar