Yoğurtlu ekmeğe şekil verirken zorlanırsanız,
ellerinizi sızma zeytinyağıyla yağlayıp şekiller verin.
1 Yumurta
1 Su bardağı ılık su
4 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Yemek kaşığı şeker
1 Çay kaşığı tuz
Yarım paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Yapılışı: Hamur malzemesinden ele hafif yapışan bir
hamur yoğurun. Üzerini 2 kat streçleyin. Hamuru 2 misli kabarana kadar, ılık
veya sıcak bir yerde bekletin. Hamuru 3 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını
beze haline getirip, istediğiniz şekilleri verin. Ben bir bezeyi oval pide
şeklinde, ikinci bezeyi kare şeklinde hazırladım. Son bezeyi de ikiye kesip,
iki parçayı da çubuklar yaptıktan sonra birbirine doladım ve yuvarlak hale
getirdim. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ekmekleri koyun ve 15 dakika tepsi mayası
verdirin. Ekmeklerin üzerlerine çay süzgeciyle un eleyin. Pidenin üzerine
yumurta sarısı sürün ve çörekotu, susam serpin. Isıya dayanıklı bir kaba su
doldurup, fırının alt tabanına koyun. Ekmekleri fırında pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder